Nowe trendy w zarządzaniu - Sołoducho-Pelc, Letycja. Redakcja; Radomska, Joanna. Redakcja; Witek-Crabb, Anna. Redakcja (New trends in management, 2023)
[W zeszycie studenci zaprezentowali swoją interpretację badań nad zarządzaniem, w poszczególnych artykułach przedstawiając wyniki analiz teoretycznych i empirycznych. W publikacji omówiono następujące zagadnienia: cechy osobowościowe oraz zachowania charakterystyczne dla kobiet i mężczyzn na stanowiskach przywódczych; wpływ inteligencji emocjonalnej na styl zarządzania menedżerów; badanie dojrzałości zarządzania projektami: studium przypadku wiodącej firmy z sektora energetycznego; wpływ polityki różnorodności i integracji na wyniki organizacyjne w organizacjach nastawionych na zysk; wyzwania przemysłu modowego na przykładzie Zary – perspektywa zachowań współczesnych konsumentów; Lean management jako koncepcja zarządzania przedsiębiorstwem, w tym doskonalenia procesów; wpływ marki opartej na stylu życia na emocje konsumentów do marki; budowanie wizerunku marki w branży dziecięcej; zarządzanie konfliktami pomiędzy pracownikami w warunkach pracy zdalnej; zarządzanie małym przedsiębiorstwem; zmiany w zakresie postrzegania prywatności przez użytkowników oraz przetwarzania danych osobowych przez organizacje – studium przypadku firmy Apple; budowanie zespołu oraz work-life balance w pracy zdalnej menedżerów projektów w firmie Softserve.] nota autora.
s. 176
Keywords: zarządzanie; lean management; marka; wizerunek; style zarządzania; konsumenci; praca zdalna; małe przedsiębiorstwo; dane osobowe; zespół; work-life balance; menedżer