Kolektor słoneczny z dwufazowych termosyfonów zamkniętych - Sayegh, Marderos Ara (Two-phase solar thermal collector, 1993)
Praca badawcza w zakresie wykorzystania energii słonecznej z wykorzystaniem termosyfonów zbudowanych z dwufazowych rur cieplnych w warunkach klimatycznych Wrocławia
Keywords: wymiana ciepła; zamknięty dwufazowy termosyfon; kolektor słoneczny; rury cieplne; dwufazowe procesy termiczne; termosyfony