Modelowanie procesu odzysku ciepła odpadowego spalin wylotowych - Polko, Krzysztof (Modeling of waste heat recovery from exhaust flue gases, 2012)
Praca poświęcona jest omówieniu zagadnienia modelowania procesu schładzania spalin wylotowych w elektrowni weglowej z kondensacją. Opracowano model matematyczny kondensacyjnego wymiennika ciepła bazując na metodzie Colburna-Hougena
Keywords: wymiana ciepła; ciepło odpadowe; spaliny; kondensacja