Społeczeństwo wiedzy versus inne typy społeczeństw (rozważania nad relacjami) - Antczak, Zbigniew (Society of knowledge versus different types of societies (reflections of relationship), 2012)
Autor zdiagnozował relacje między społeczeństwem wiedzy a innymi typami społeczeństw. Opisał je m.in. za pomocą pojęć uogólnionej niepewności i zróżnicowania potęgowego.
Nauki Społeczne = Social Sciences, 2012, Nr 2 (6), s. 119-133
Keywords: społeczeństwo wiedzy; typ społeczeństwa; relacje; uogólniona niepewność; zróżnicowanie potęgowe; society of knowledge; type of society; relationship; generalized uncertainty; exponential differentiation