Procesy rekombinacji promienistej i niepromienistej w półprzewodnikach III-V rozrzedzonych azotem - Latkowska-Baranowska, Magdalena (Radiative and nouradiative recombination processes in diluted nitride III-V semicondutors, 2013)
Rozprawa doktorska traktuje o wpływie azotu w półprzewodnikach III-V na strukturę pasmową nowopowstałego stopu oraz udowadnia, że głównym mechanizmem gaszenia PL w półprzewodnikach rozrzedzonych azotem jest dysocjacja ekscytonów zlokalizowanych na defektach punktowych
Keywords: półprzewodniki rozrzedzone azotem; rekombinacja promienista; rekombinacja niepromienista; mikrofotoluminescencja; bezkontaktowe elektroodbicie