Równowagi Nasha w grach dynamicznych: istnienie i aproksymacja - Balbus, Łukasz (Nash equilibrium in dynamic games: existence and approximation, 2008)
Opisane są dyskontowane gry stochastyczne eksploatacji zasobów. Opisano metody na znalezienie równowagi Nasha, a także podjęto próby aproksymacji równowagi w grze z nieskończonym horyzontem czasowym.
Keywords: gry stochastyczne; równowagi Nasha; gry eksploatacji zasobów; gry wielogeneracyjne; równowaga doskonała; aproksymacja równowagi Nasha