Analiza nowych zastosowań teorii szeregowania zadań w organizacji robót budowlanych - Podolski, Michał (Politechnika Wrocławska, 2008)
W rozprawie zaprezentowano nowe zastosowania teorii szeregowania zadań w organizacji robót budowlanych. Formułowane modele są przeznaczone do planowania wieloobiektowych przedsięwzięć budowlanych. Stosowane są ograniczenia wynikające z praktyki budowlanej. Do rozwiązania zadań optymalizacji dyskretnej używane są algorytmy metaheurestyczne: przeszukiwaniq z zakazami, przeszukiwania genetycznego i symulowanego wyżarzania.
Keywords: optymalizacja; szeregowanie zadań; roboty budowlane; metaheurestyki; planowanie robót budowlanych; organizacja robót budowlanych