Wpływ elementów nazwy marki na jej postrzeganie przez nabywców – badanie eksploracyjne - Krycia-Chomińska, Agata (The influence of brand name components on purchaser’s brand perception − exploratory study, 2013)
Celem niniejszego artykułu jest odpowiedź na pytanie, jakie są i jakie mogą być kierunki dalszych badań wpływu poszczególnych elementów marek, w szczególności nazw, na nabywców. Metodą analizy literatury zbadano dotychczas rozważane problemy i hipotezy w zakresie wpływu elementów marek na ich postrzeganie przez nabywców, przeprowadzono analizę dotychczasowych badań empirycznych oraz przedstawiono propozycje modelu i hipotez wynikających z luk badawczych
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2013, Nr 3 (16), s. 48-62
Keywords: marka; świadomość i wizerunek marki; nazwy; brand name; brand awareness and brand image