Dyskurs feministyczny w popularnej prasie kobiecej - Urbaniuk, Weronika (Feminist discourse in popular women’s press, 2014)
Artykuł opisuje wyniki badania, którego celem było zaprezentowanie, w jaki sposób czasopismo ,,Wysokie Obcasy” w swych tekstach ujmuje dyskurs feministyczny. Badanie zostało przeprowadzone z użyciem metody analizy tekstu w dyskursie medialnym. Tłem teoretycznym jest teoria feminizmu.
Społeczeństwo i Ekonomia = Society and Economics, 2014, Nr 2 (2), s. 158-172
Keywords: Wysokie Obcasy; dyskurs medialny; analiza tekstu w dyskursie medialnym; feminizm; prasa kobieca; analysis of the text in media discourse; feminism in the press; women’s press