Wykorzystanie Visual Basic w procesie rekrutacji i selekcji pracowników na przykładzie Instytutu Edukacji Gospodarczej Sp. z o.o. - Kutzner, Iwona Małgorzata (Usage of Visual Basics in the process of recruitment and selection of employees at IEG LLC, 2014)
Rozwój technologii informacyjnych, coraz większe i szersze ich stosowanie w sferze gospodarczej ma zdecydowany wpływ na zmiany zachodzące w przedsiębiorstwach. Oddziałują one na funkcjonowanie i ułatwiają zarządzanie menedżerom. Narzędzia informatyczne to nieodłączne elementy zarządzania przedsięwzięciami, na które składają się m.in. zarządzanie kosztami, komunikacją, wiedzą czy zasobami ludzkimi. Nie wszystkie przedsiębiorstwa decydują się jednak na inwestycje w indywidualnie zaprojektowane systemy informatyczne, nie tylko ze względu na zbyt wysokie nakłady finansowe, ale także na koszty ich utrzymania i obsługi. Celem artykułu jest zaprezentowanie wykorzystania Visual Basic – języka programowania wysokiego poziomu – w procesie rekrutacji i selekcji pracowników na przykładzie Instytutu Edukacji Gospodarczej Sp. z o. o.
Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2014, Nr 2 (32), s. 133-155
Keywords: Visual Basic; polityka personalna; rekrutacja; pracownik; kompetencje; personal policy; recruitment; employee; competitions