Wykorzystanie narzędzi komunikacji, współpracy i wymiany plików przez studentów kierunków Informatyka i Zarządzanie - Muszyńska, Karolina; Swacha, Jakub (Use of communication, collaboration and file sharing tools by students of information technology and management, 2014)
W artykule opisano dostępne obecnie narzędzia komunikacji, współpracy i wymiany plików (uwzględniając ich zalety, wady i obszary stosowania), które mogą być wykorzystywane przez studentów do komunikacji i przy realizacji projektów zespołowych, oraz przedstawiono wyniki badań ankietowych przeprowadzonych wśród studentów informatyki i zarządzania, wskazujące narzędzia faktycznie wykorzystywane przez nich do wyżej wymienionych celów, czynniki decydujące o ich wyborze oraz wymagania wykładowców w tym zakresie
Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2014, Nr 2 (32), s. 365-375
Keywords: komunikacja w zespole; współpraca w zespole; narzędzia pracy grupowej; komputerowe wspomaganie nauczania; team communication; team collaboration; group work tools; computer-supported learning