Zrównoważony rozwój w pracach Eurostatu i GUS - Bal-Domańska, Beata; Bieńkowska, Alina (Sustainable development as seen by Eurostat and GUS, 2014)
Jednym z problemów objętych polityką spójności są zagadnienia związane ze zrównoważonym rozwojem. W artykule przedstawiono problemy z oceną i pomiarem zrównoważonego rozwoju oraz danymi go opisującymi dostępnymi w bazach danych Eurostatu i GUS
Śląski Przegląd Statystyczny = Silesian Statistical Review, 2014, Nr 12 (18), s. 225-235
Keywords: wskaźniki zrównoważonego rozwoju; bazy danych; sustainable development indicators; databases