Materiały z nanocząstkami srebra do drukowania strumieniowego struktur elektrycznie przewodzących w elektronice elastycznej - Smolarek-Nowak, Anita (Materials with silver nanoparticles for ink-jet printing of conclutive structurs in flexible electronics, 2014)
Rozprawa doktorska dotyczy opracowania atramentu do drukowania strumieniowego, zawierającego przewodzące nanocząstki srebra z warstwą ochronną usuwaną w temperaturze poniżej 150°C oraz systematycznej i kompleksowej analizy jego właściwości fizykochemicznych i elektrycznych
Keywords: nanocząstki srebra; nanotechnologia; mikroelektronika; druk strumieniowy; atrament; elastyczna elektronika; struktury elektrycznie przewodzące; podłoża polimerowe