Nauka i sztuka - Smoluk, Antoni (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2014)
Praca jest esejem – zestawem luźnych myśli autora tyczących się nauki, sztuki, determinizmu i stochastyki
Didactics of Mathematics, 2014, Nr 11 (15), s. 85-115