System prognostyczny przedsiębiorstwa dystrybucji gazu ziemnego - Szabela-Pasierbińska, Ewa (Forecasting System of TME Gas Establishment, 2005)
W pracy podjęto próbę stworzenia koncepcji systemu prognostycznego przedsiębiorstwa zajmującego się dystrybucją gazu ziemnego oraz ukazania jego funkcjonowania, w szczególności sposobu tworzenia prognoz zużycia (sprzedaży) gazu ziemnego.
Keywords: modele ekonometryczne; prognozy zużycia gazu; system prognostyczny; modele prognostyczne; przedsiębiorstwo - gaz ziemny; proces prognostyczny