Wybrane elementy konkurencyjności i rozwoju lokalnego na obszarze pogranicza polsko-niemieckiego - Dołzbłasz, Sylwia (Selected elements of competitiveness and local development in the polish-german borderland, 2013)
Celem pracy była analiza wybranych elementów konkurencyjności i rozwoju lokalnego na obszarze pogranicza polsko-niemieckiego. Analizę oparto na badaniu ankietowym przeprowadzonym wśród polskich i niemieckich jednostek samorządu lokalnego w latach 2003 oraz 2011 na obszarze pogranicza
Biblioteka Regionalisty, 2013, Nr 13, s. 43-56
Keywords: samorządy lokalne; pogranicze polsko-niemieckie; konkurencyjność; rozwój lokalny; local self-governments; Polish-German borderland; competitiveness; local development