Województwo dolnośląskie na drodze ku innowacyjnej gospodarce - Derlukiewicz, Niki (Lower Silesian voivodeship on the way to innovative economy, 2012)
Stworzenie innowacyjnej gospodarki to cel i jednocześnie wyzwanie nie tylko dla Polski, ale także wszystkich województw. W województwie dolnośląskim od kilku lat podejmowane są działania i różnorodne projekty mające na celu stworzenie takiej gospodarki. W artykule przedstawiono dotychczasowe doświadczenia województwa dolnośląskiego w tym zakresie oraz wskazano cele i kierunki rozwoju województwa w najbliższej przyszłości w dziedzinie innowacji
Biblioteka Regionalisty, 2012, Nr 12, s. 7-15
Keywords: region; strategia; innowacja