Kapitał intelektualny – wybrane narzędzia pomiaru - Kalisiak-Mędelska, Magdalena (Intellectual capital – selected measurement methods, 2010)
Opracowanie koncentruje się na zagadnieniach związanych z kapitałem intelektualnym, który w coraz większym stopniu wpływa na wartość i pozycję każdej organizacji. W kontekście rozważań dotyczących kapitału intelektualnego zasygnalizowano także koncepcję Zrównoważonej Karty Wyników. Kartę wskazano jako jedną z metod pomiaru tego kapitału ze wskazaniem możliwości wykorzystania jej w obszarze administracji publicznej
Biblioteka Regionalisty, 2010, Nr 10, s. 71-81
Keywords: kapitał intelektualny; administracja publiczna; zrównoważona karta wyników