Kształtowanie się nowych realiów gospodarczych na początku XXI wieku - Korenik, Stanisław (Formation of new economic realities at the beginning of the 21st century, 2010)
W artykule omówiono procesy i zjawiska, które towarzyszą kształtowaniu się nowego ładu gospodarczego. Scharakteryzowane zostały sieci gospodarcze, pojęcie globalizacji, gospodarki opartej na wiedzy oraz gospodarki kreatywnej. Ponadto w artykule wskazano na różnice między GOW a gospodarką kreatywną
Biblioteka Regionalisty, 2010, Nr 10, s. 83-93
Keywords: globalizacja; sieci; gospodarka kreatywna