Użyteczność badań eye trackignowych w pomiarze utajonych determinant zachowań zakupowych nabywców - Garczarek-Bąk, Urszula (Usability of eye tracking research on the implicit determinants of customers’ behavior measurement, 2016)
Celem artykułu jest określenie użyteczności eye trackingu jako metody badania zachowań nabywców. Praca ma charakter teoretyczno-empiryczny. W artykule, oprócz ukazania istoty badań eye trackingowych, opisano procedurę ich przygotowania i realizacji oraz wskazano możliwe formy prezentacji pozyskanych w ten sposób danych (mapy cieplne, ścieżki spojrzeń oraz analizę obszarów zainteresowania). Szczególną uwagę poświęcono także ewentualnym trudnościom metodycznym oraz technicznym występującym podczas realizacji eksperymentu badawczego
Ekonometria = Econometrics, 2016, Nr 3 (53), s. 54-71
Keywords: eye tracking; użyteczność badań eye trackingowych; usability of eye tracking research