Przeobrażenia współczesnego zarządzania strategicznego - Sus, Aleksandra (Transformations in the contemporary strategic management, 2011)
Celem niniejszego opracowania jest próba przybliżenia zmian, które miały miejsce w ostatnich latach we współczesnym zarządzaniu strategicznym. Analizie została poddana przede wszystkim polska literatura tematu, w ujęciu teoretycznym i empirycznym
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2011, Nr 8, s. 130-137
Keywords: zarządzanie strategiczne; planowanie strategiczne; okazje; zagrożenia; dynamiczne modele biznesu; strategic management; strategic planning; occasions; threats; dynamic model of business