Systemy motywowania w naukach o zarządzaniu oraz w polskich organizacjach - Półtoraczyk, Katarzyna (Motivation systems in the sciences of management and in Polish organizations, 2011)
Motywowanie to ostatnio bardzo popularna i szeroko omawiana i opisywana funkcja zarządzania. Jednak mimo dużego zainteresowania tym obszarem wciąż mało znane i nie w pełni wykorzystywane jest takie narzędzie, jak system motywowania. Prawidłowo skonstruowane i wdrożone systemy mogą przynieść wiele korzyści, dlatego warto zapoznać się z możliwościami związanymi z motywowaniem pracowników
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2011, Nr 8, s. 225-231
Keywords: motywowanie; system motywowania; motywator; motivating; motivational system; motivator