Wybrane problemy szacunku wskaźników pojemności demograficznej w przekroju gmin - Bal-Domańska, Beata (Selected problems of demographic capacity indicators estimation in gminas, 2017)
Celem artykułu jest prezentacja najważniejszych założeń i wyników badań prowadzonych w zakresie szacunku wskaźników pojemności demograficznej w przekroju gmin Polski w latach 2012-2014. Podstawą oszacowania wartości wskaźników pojemności demograficznej są dane pozyskane z dokumentów planistycznych gmin z zakresu zagospodarowania przestrzennego (studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego oraz miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2017, Nr 465, s. 21-30
Keywords: wskaźniki pojemności demograficznej; gmina; indicators of demographic capacity; municipalities