Niekonwencjonalna metoda prognozy wartości jednostek funduszy emerytalnych - Dyduch, Monika (Alternative method of forecast of pension funds units value, 2011)
W artykule przedstawiono prognozowanie jednostek funduszu emerytalnego Polsat na podstawie modelu MH, integrującego analizę falkową oraz sieci neuronowe. Fundusz emerytalny wybrany do prognozy jest najlepszym funduszem według rankingu stopy zwrotu w sierpniu 2010 r. oraz wartości hipotetycznego konta emerytalnego
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2011, Nr 207, s. 69-78
Keywords: inwestycje; fundusze; analiza falkowa; investment; funds; wavelet analysis