Mierniki logistyki w strategicznej karcie wyników - Kowalak, Robert (Logistic measures in balanced scorecard, 2011)
Artykuł jest poświęcony zastosowaniu mierników logistyki w strategicznej karcie wyników. Przedstawiono w nim istotę logistyki oraz strategicznej karty wyników. Strategiczna karta wyników zawiera cztery perspektywy, a w każdej z nich liczne mierniki. Część z nich powinna dotyczyć logistyki i procesów logistycznych, pozwalając na optymalizację ich kosztów
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 188; s. 51-58
Keywords: logistyka; strategiczna karta wyników