Szacowanie wartości jednostek Otwartych Funduszy Emerytalnych na przykładzie OFE Polsat - Dyduch, Monika (Estimating the value of Open Pension Funds units on the example of Polsat OPF, 2011)
W artykule przedstawiono prognozowanie jednostek Otwartych Funduszy Emerytalnych na przykładzie OFE Polsat, którego polityka inwestycyjna zakłada inwestycje w instrumenty przewidziane przepisami prawa przy jednoczesnym uwzględnieniu obecnego stanu rozwoju i kondycji rynków. Prognozę wykonano, opierając się na autorskim modelu integrującym analizę falkową oraz sieci neuronowe
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wroclawiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 183; s. 137-145
Keywords: sieci neuronowe; otwarty fundusz emerytalny; falki