Planowanie artystyczne w instytucjach kultury - Wasilewski, Wiesław (Artistic planning in cultural institutions, 2017)
Planowanie w instytucjach kultury wynika ze specyfiki prowadzonej działalnościi często jest determinowane postawą dyrektora podmiotu. Celem artykułu jest przedstawieniei analiza planów działalności artystycznej instytucji kultury oraz określenie elementówcharakterystycznych dla tego typu organizacji, na podstawie badań empirycznych i przeprowadzonychwywiadów oraz analizy literatury. Przedstawiona jest forma planów w układziezadaniowym, która wydaje się być najbardziej korzystna z punktu widzenia samej organizacjioraz podmiotu założycielskiego
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2017, Nr 413, s. 288-424
Keywords: controlling; planowanie; instytucje kultury; planning; cultural institutions