Adaptacyjne zabezpieczenia odległościowe linii dwutorowych - Bożek, Marcin (Adaptive distance protection of double-circuit power lines, 2010)
W rozprawie zaprezentowano adaptacyjne algorytmy zabezpieczenia odległościowego, pozwalające na kompensację negatywnego wpływu rezystancji przejścia w miejscu zwarcia na proces podejmowania decyzji
Keywords: efekt reaktancyjny; linie dwutorowe; zabezpieczenia odległościowe; automatyka zabezpieczeniowa; algorytmy adaptacyjne