Informacja o książce Inżynieria produkcji. Kompendium wiedzy pod redakcją naukową prof. Ryszarda Knosali - Mazurkiewicz, Dariusz (Engineering Sciences And Technologies, 2017)
W bieżącym roku nakładem Polskiego Wydawnictwa Ekonomicznego ukazało się monumentalne, liczące ponad tysiąc stron dzieło pod redakcją naukową prof. Ryszarda Knosali zatytułowane Inżynieria produkcji. Kompendium wiedzy. Jest ono adresowane do bardzo szerokiego grona odbiorców zainteresowanych zagadnieniami z obszaru nowoczesnej inżynierii produkcji, ujętymi w sposób syntetyczny, aczkolwiek niepozbawiony uniwersalności i kompleksowości. W dziesięciu rozdziałach Kompendium autorzy reprezentujący renomowane krajowe ośrodki naukowe opisują precyzyjnie i niezwykle skrupulatnie zagadnienia
Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies; 2017; Nr 1 (24); s. 74-75