Materialne warunki pracy pracowników zatrudnionych w formach niestandardowych - Bąk-Grabowska, Dominika (Physical working conditions of workers employed in non-standard forms, 2017)
W artykule podjęto rozważania na temat problematyki kształtowania materialnych warunków pracy w sytuacji stosowania niestandardowych form zatrudnienia. Przystępując do badań, założono, że zmieniające się zakres i sposoby wykorzystywania w przedsiębiorstwach niestandardowych form zatrudnienia, implikują potrzebę rozpatrzenia kształtowania materialnych warunków pracy wobec zatrudnionych w formach niestandardowych pracowników. Badania empiryczne prowadzone metodą studium przypadków w grupie dużych oraz małych i średnich przedsiębiorstw ukierunkowane były na rozwiązanie problemów eksploracyjnych i wyjaśniających
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2017; Nr 499; s. 11-20
Keywords: warunki pracy; elastyczność pracy; formy zatrudnienia; zarządzanie zasobami ludzkimi; working conditions; work flexibility; employment forms; human resources management