Intensywność infiltracji wody z atmosfery w okresach bezopadowych w warunkach różnej wilgotności gleby - Dawid Małgorzata (Atmpspheric water infiltration intensity in non-rainfall periods under conditions of varied soil moisture, 2018)
Streszczanie rozprawy doktorskiej stanowiącej spójny tematycznie zbiór trzech artykułów opublikowanych w czasopismach naukowych. W pracy zaprezentowano funkcyjną zależność, która udowadnia, że wilgotność objętościowa wierzchniej warstwy gleby ma wpływ na intensywność infiltracji wody z atmosfery w okresach bezopadowych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: wilgotność objętościowa wierzchniej warstwy gleby; infiltracja w okresach bezopadowych; potencjalna wydajność kondensacji