O większą troskę w gospodarce środkami inwestycyjnymi - Karnas, Walenty; Wóycicki, Stanisław (Polskie Wydawnictwa Gospodarcze, 1959)
„ Przedsiębiorstwa realizujące inwestycje ze środków budżetowych powinny być materialnie za interesowane w oszczędnej gospodarce tymi środkami oraz ponosić odpowiedzialność finansową za przekroczenie kosztów, opóźnienie uruchomień i inne uchybienia ...” (Z Wytycznych Rozwoju Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej 1959— 1965 — projektu zatwierdzonego przez XII Plenum KC PZR).
Inwestycje i Budownictwo, Rok IX, luty 1959, nr 2, s. 25-29
Keywords: budownictwo; czasopisma