Raz jeszcze o czterech barwach - Smoluk, Antoni (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2017)
W pracy dowodzi się twierdzenia o czterech barwach. Korzysta się z pojęcia produktu map i minimalnych kolorowań
Didactics of Mathematics, 2017, Nr 14 (18), s. 45-57
Keywords: minimalne kolorowanie; pierścień rozcinający; produkt map