Wpływ wybranych czynników środowiskowych na skuteczność usuwania azotu i fosforu ze ścieków oczyszczanych w systemie hydroponicznym - Bawiec, Aleksandra (The impact of selected environmental factors on the effectiveness of nitrogenand phosphorus removal from wastewater treated in the hydroponic system, 2019)
W pracy przedstawiono wyniki wieloletnich badań nad skutecznością usuwania azotu i fosforu ze ścieków doczyszczanych w systemie hydroponicznym.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: oczyszczanie ścieków; systemy hydroponiczne; usuwanie biogenów