Biotransformacje chalkonów i otrzymywanie pochodnych naringeniny oraz ich aktywność biologiczna - Kozłowska, Joanna (Biotransformations of chalcones and obtaining of naringenin derivatives and their biological activity, 2019)
Celem niniejszej pracy było opracowanie wydajnych metod otrzymywania związków flawonoidowych oraz zbadanie ich potencjału jako środków przeciwdrobnoustrojowych oraz przeciwnowotworowych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: biotransformacje; flawonoidy; aktywność przeciwdrobnoustrojowa; aktywność przeciwnowotworowa