Wybrane dylematy sprawozdawczości finansowej na tle globalizacyjnych rozwiązań (aspekty, instrumenty, narzędzia) - Krupa, Kazimierz W. (Chosen dilemmas of financial reporting on the background of global solutions (aspects, instruments, tools), 2011)
Węzły gordyjskie i dylematy rachunkowości finansowej często wyłaniają się podczas zwlekania z podejmowaniem w odpowiednim czasie decyzji strategicznych. Podczas pewnych wskazań czasu i przestrzeni interesów węzły gordyjskie i dylematy rachunkowości finansowej wymagają niekonwencjonalnych, określonych zewnętrznymi uwarunkowaniami otoczenia decyzji realizacyjnych oraz wielokrotnych nowych rozwiązań w strukturze organizacyjnej
Nauki o Finansach = Financial Sciences, 2011, Nr 3(8), s. 50-59
Keywords: węzły gordyjskie; innowacje finansowe; subprime; transparentna rachunkowość