Zestawienie zmian w kapitale własnym - Voss, Grażyna (Composition of changes in consolidated own capital, 2011)
Zestawienie zmian w skonsolidowanym kapitale własnym sporządzane jest przez grupy kapitałowe na podstawie obowiązujących regulacji prawnych. Pomimo dynamiki zmian na rynku światowym, polskie przepisy nie wprowadziły zmian w treści i w sposobie informowania inwestorów o zmianach w kapitałach własnych. Prezentacja zestawienia odzwierciedla tytuły i kierunki zmian, prezentując je w ujednoliconej formie jako odrębny element sprawozdania, którego wzór znajduje się w ustawie
Nauki o Finansach = Financial Sciences, 2011, Nr 3(8), s. 136-141
Keywords: zestawienie zmian w kapitale własnym; tytuły zmian w kapitałach; sprawozdawczość finansowa