Wpływ sposobu siewu oraz rozmieszczenia roślin w łanie na rozwój i plo-nowanie odmian bobiku (Vicia faba L.) - Zarzycki, Piotr (The influence of different sowing methods and on-field plant distribution on the development and yielding of faba bean cultivars (Vicia faba L.), 2019)
W latach 2011-2015 w Zakładzie Doświadczalnym we Wrocławiu -Pawłowicach przeprowadzono trzyczynnikowe doświadczenie, założone w układzie „split-plot”, w którym w kolejności badano; I. sposoby siewu: a) punktowy; b) tradycyjny - rzędowy, II. odmiany bobiku: a) Bobas - niesamokończąca, b) Granit - samokończąca III. liczba wysianych na 1 m2 nasion o pełnej wartości użytkowej: 45, 60, 75.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: bobik; odmiany; sposoby siewu