Kompetencje członków zespołów procesowych na tle zmian społeczno-gospodarczych - Baskiewicz, Nicoletta (The competence of team members on the background of the process of socio-economic changes, 2011)
W niniejszym artykule poruszono kwestie aktualnych i przewidywanych zmian społeczno-gospodarczych przekładających się na formy zatrudnienia. Na podstawie literatury przedmiotu zaprezentowano istotę kompetencji oraz zasady motywowania pracowników. W zakończeniu przedstawiono wnioski dotyczące analizowanej kwestii wysnute po przeprowadzeniu rozmów z osobami, które właśnie wchodzą na rynek pracy
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 218, s. 11-20
Keywords: kompetencje; zmiany społeczno-gospodarcze; postawy; potrzeby; motywy; motywacja; competence; socio-economic changes; attitudes; needs; motives; motivation