Przełamywanie barier rozwoju obszaru struktur i regulacji systemu zarządzania w małych urzędach gminy - Kacała, Joanna; Wąsowicz, Marek (Overcoming barriers of development of the structure and regulation area of management system for small offices of municipality, 2011)
Celem artykułu jest prezentacja ogólnych wyników analizy organizacyjnej przeprowadzonej w małych gminach w Polsce południowo-zachodniej oraz wskazanie kierunku rozwoju obszaru struktur i regulacji systemów zarządzania. Dopasowanie i uregulowanie tego obszaru będzie miało podstawowe znaczenie dla funkcjonowania pracowników urzędu i efektywnego podejmowania decyzji
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 218, s. 112-119
Keywords: urząd gminy; struktura organizacyjna; regulacje organizacyjne; system zarządzania; system management; municipal office; organizational structure; organizational regulations