Prawne podstawy wykorzystania przez wykonawcę realizującego zamówienie publiczne w zakresie robót budowlanych i usług zdolności w postaci wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia innego podmiotu. Uwagi na temat art. 22a ust. 4 Pzp - Szydło, Wojciech (Legal bases for the use by contractors realizing public orders in the scope of construction works and services of their capacities in the form of education, professional qualification or experience of another entity. Comments regarding Article 22a (4) of Public Procurement Law, 2018)
prawo zamówień publicznych; roboty budowlane i usługi; zamówienie publiczne; Public Procurement Law; construction works and services; public order
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2018; Nr 540, s. 55-67
Keywords: prawo zamówień publicznych; roboty budowlane; usługi; zamówienia publiczne; public procurement law; construction works and services; public order