NewConnect i inne alternatywne rynki dla sektora MŚP w Europie - Feder-Sempach, Ewa (NewConnect and other alternative markets for small and medium sized enterprises in Europe, 2011)
Celem opracowania jest przedstawienie europejskich doświadczeń z zakresu tworzenia rynków dedykowanych małym i średnim przedsiębiorstwom oraz odniesienie ich do polskiego rynku alternatywnego NewConnect. Do analizy, oprócz polskiego rynku alternatywnego, zostały wybrane: londyński AIM, działający w strefie euro Alternext, skandynawski First North, niemiecki Entry Standard oraz europejski Chi-X Europe i projekt Turquoise
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 174, s. 185-196