Wpływ mykoryzowych szczepów grzybów na wzrost, rozwój, plonowanie i wartość odżywczą owoców pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.) - Dobrowolski, Artur (Effect of mycorrhizal fungal strains on the growth, development, yield and nutritional value of tomato fruit (Lycopersicon esculentum Mill.), 2019)
Celem badań było określenie przydatności owoców trzech odmian pomidora do uprawy w ogrzewanym tunelu foliowym oraz ocena wpływu stosowanych szczepów grzybów w obrębie ryzosfery na cechy fitometryczne, plonowanie oraz wartość biologiczną jego części jadalnych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: pomidor; mikoryza; włókno kokosowe; inokulum