Uwarunkowania skuteczności instrumentów podatkowych - Matysek, Grzegorz (Determinants of effectiveness of tax instruments, 2011)
Artykuł przedstawia główne uwarunkowania, które prawodawca powinien brać pod uwagę przy wprowadzaniu do systemu podatkowego instrumentów podatkowych, tak aby w jak najpełniejszym stopniu umożliwiały one osiąganie zakładanych celów społecznych i gospodarczych
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 173, s. 407-414