Wybrane aspekty pomiaru wartości projektów - Wieczorek, Dariusz (Selected aspects of value of projects measurement, 2011)
W artykule przedstawiono rozważania nad pojęciem wartości projektu, potencjalnymi źródłami tej wartości oraz możliwościami jej pomiaru, a także podjęto próbę dyskusji nad wpływem wartości realizowanych projektów na wycenę wartości podmiotów gospodarczych. W artykule zdefiniowano wartość projektu, wskazując na jej związek z ogółem działalności podmiotu. Ze względu na nieadekwatność miar finansowych skoncentrowano się na ocenie możliwości wykorzystania do oceny projektów koncepcji wartości dla akcjonariuszy oraz wartości dla interesariuszy
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 172, s. 239-249