Analiza mikrosatelitarnych markerów cech reprodukcyjnych loch - Nowak, Błażej (Analysis of microsatellite markers of sow reproductive traits, 2019)
Głównym celem pracy była identyfikacja polimorfizmu dwunastu markerów mikrosatelitarnych (S0008. S0064. SW160. SW 245. SW460. SW472. SW714, SW903, SW1083, SW1125. SW1808 oraz SW2411) zlokalizowanych w obrębie loci cech ilościowych oraz wskazanie tych, które mogą znaleźć zastosowanie w pracy hodowlanej prowadzącej do poprawy wybranych cech reprodukcyjnych loch.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: trzoda chlewna; rozród; markery mikrosatelitarne; PCA