Uwarunkowania społeczne doskonalenia jakości w przedsiębiorstwie - Trenkner, Małgorzata (Social Conditions of Quality Improvement in an Enterprise, 2011)
Artykuł przedstawia znaczenie i potrzeby doskonalenia jakości w przedsiębiorstwach zorientowanych na jakość, prezentuje działania stwarzające pracownikom środowisko sprzyjające doskonaleniu jakości oraz ukazuje kulturowe uwarunkowania tego zjawiska
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 307-314