Procesowy rachunek kosztów u producenta artykułów dekoracji wnętrz (obszar logistyczno-magazynowy) - Anders, Anna (Activity Based Costing at the Interior Design Accessories Manufacturer (Logistic-Warehouse Area), 2011)
Zasadniczym celem opracowania jest prezentacja budowy i zasad kalkulacji kosztów zgodnie z koncepcją procesowego rachunku kosztów oraz rozpoznanie możliwości wykorzystania tego rachunku w odniesieniu do obszaru logistyczno-magazynowego. Podjęto próbę opracowania przykładu dla przedsiębiorstwa z branży dekoracji i wystroju wnętrz. Otrzymane dane i wnioski pozwoliły pozytywnie zaopiniować sens wykorzystania rachunku kosztów działań w obszarze logistyczno-magazynowym, przynosząc wymierne korzyści w postaci informacji kosztowej o zasobach, działaniach i obiektach kosztowych
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 325-335