Realizacja procesów gospodarczych z wykorzystaniem niestandardowych form powiązań z wykonawcami zadań – studium przypadków - Bąk-Grabowska, Dominika (The Implementation of Business Processes with the Use of Nonstandard Forms of Connection With Workmen - Cases Studies, 2011)
W opracowaniu poruszona została problematyka realizacji procesów przedsiębiorstwa, w sytuacji gdy wykonawcami zadań nie są pracownicy, rozumiani jako osoby zatrudnione na podstawie umowy o pracę. Rozpatrzeniu poddano takie formy współpracy, jak pośrednictwo agencji pracy tymczasowej oraz angażowanie wykonawców zadań na zasadach outsourcingu. Praktyczne doświadczenia pokazują, że relatywnie często realizowanie procesów z wykorzystaniem wskazanych możliwości nie spełnia oczekiwań, szczególnie w odniesieniu do standardów jakości. Aby zobrazować to zjawisko, autorka wykorzystała wyniki badań własnych oraz odniosła się do przykładów opisywanych w anglojęzycznej literaturze przedmiotu
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 336-345