Partycypacja pracownicza w zarządzaniu procesami - Cierniak-Emerych, Anna (Employee Participation in Process Management, 2011)
W ostatnich latach w literaturze przedmiotu podkreśla się, iż każda organizacja stanowi zbiór wzajemnie przeplatających się procesów. Postuluje się w związku z tym ukierunkowanie zarządzania organizacją właśnie na procesy. Na tym tle w opracowaniu odniesiono się do wykorzystywania idei partycypacji pracowniczej przez uczestników zarządzania procesami. Wskazano na przykłady przejawów (odmian i form) partycypacji, które mogą i powinny być stosowane przez tych uczestników
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 346-352